Vi är partners och utställare på Business Arena Stockholm 21-22 sep, träffa oss där!  Läs mer

Cookies
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse, analysera hur vår webbplats används och för att erbjuda dig personligt anpassat innehåll. Läs mer
Case study

“Combify är en nyckel till vår framgång”

June 13, 2023

DetaljplanLeverans erbjuder tjänster för olika skeden av detaljplaneprocessen. De samarbetar med kommunen redan i uppstarten och har skapat en metod som gör att detaljplaner blir antagna snabbare och till lägre kostnad. Här kan du läsa om hur DetaljplanLeverans sparar tid, hittar nya möjligheter och gör ett ännu bättre jobb genom att använda Combify.

Jobbar annorlunda från andra aktörer

DetaljplanLeverans skiljer sig mot andra aktörer genom att de jobbar annorlunda för att hjälpa sina kunder att förkorta processen till en godkänd detaljplan.

 “Vi sticker ut eftersom det inte är någon annan som tar ett helhetsansvar och jobbar på att förkorta processen. Vi är de enda som förhandlar med kommunen och vi är mycket fokuserade på att hitta en lösning och har en process så att kommunen och byggherrens samarbete fortlöper utan gnissel. Vi föreslår alltid att projekten ska drivas av byggherren eftersom vi får bättre kontroll på både projektgången och slutresultatet. Det finns inga andra som jobbar som vi så i princip kan man säga att vi inte har några konkurrenter”, säger Daniel Lindbeck, VD på DetalplanLeverans.

Bolaget har fått en rivstart

DetaljplanLeverans har funnits i 1,5 år och startades av Daniel som tidigare var koncernchef hos en stor fastighetsutvecklare. Här upptäckte Daniel att han lyckades få detaljplanerna godkända snabbare och till lägre kostnad, vilket gjorde att han bestämde sig för att starta eget företag. 

“Vanligtvis tar en detaljplan cirka 2 år att få godkänd. Men vi har lyckats sänka den tiden med cirka 6 månader så att det bara tar 1,5 år istället. Det varierar naturligtvis från kommun till kommun men vi lyckas nästan alltid sänka tidsåtgången avsevärt. Plus att man även slipper stora kostnader för omtag, etc", säger Daniel. 

Combify är en plattform vi använder varje dag

DetaljplanLeverans använder Combify eftersom det är enkelt att söka, bevaka och hitta nya möjligheter inom fastighetsbranschen. Du kan utforska allt från planerade markanvisningar och tidiga detaljplaner till senare skeden och bygglov. 

“För oss är Combify en viktig del i vår framgång. Combify gör det oerhört enkelt att hitta den information som vi behöver. Det finns helt enkelt inget annat sätt att hitta information om detaljplaner. Det bästa av allt är att det finns info om alla projekt i hela Sverige. Detta ger oss en bild av situationen innan vi kontaktar våra kunder. Jag skulle säga att Combify är en nyckel till vår framgång. Dessutom behöver vi inte anställa någon researchperson eftersom allt finns på plattformen och kan ge oss svar på några minuter”, säger Daniel

Combify hjälper oss göra ett ännu bättre jobb

Med Combify kan du snabbt få en överblick av byggsektorn i hela Sverige. Du kan se hur det ligger till med bygglov, hitta specifik info om olika projekt, följa bolag, skapa olika bevakningar och mycket annat. 

“Combify hjälper oss att nå våra mål”

DetaljplanLeverans använder Compifys plattform varje dag eftersom det förenklar arbetet markant.

“Vi sätter upp interna mål för vad vi vill uppnå och här hjälper plattformen oss att spara jättemycket tid. Vi har över 100 projekt i olika kommuner som vi jobbar med samtidigt. Att vi jobbar med så många projekt kan låta överväldigande men faktum är att det är enkelt eftersom plattformen gör nästan allt jobb. Vi har satt upp bevakningar så att vi kontinuerligt får rätt information vid rätt tillfälle så att vi hela tiden ligger i framkant på våra  projekt oavsett om det handlar om stora bolag eller små bolag”, avslutar Daniel.